taxi

Samen met mijn vriendin heb ik een super coole hobby, vliegeren. Mijn oom heeft een vakantie huis op Texel dus gaan wij elk jaar samen een weekendje naar Texel en nemen wij onze vliegers mee. Het waait op Texel over het algemeen goed genoeg om te kunnen vliegeren.

De voorbereiding

Wij wonen samen in Enschede maar komen oorspronkelijk uit Utrecht. Doordat wij allebei geen rijbewijs hebben en onze familie verder weg woont moesten wij vervoer naar het centraal station regelen. Met onze koffers en vliegers konden wij niet fietsen of met de bus dus hebben wij taxi Enschede gebeld om ons naar Enschede centraal te vervoeren. Vanaf daar reisden wij met het openbaar vervoer verder.

De rit

Het was zover zaterdagochtend en ons weekendje Texel ging beginnen. De taxichauffeur van Taxi053 stond netjes op het afgesproken tijdstip op ons te wachten en bracht ons naar Enschede centraal. Doordat de taxi mooi op tijd was hadden we op het station genoeg tijd om rustig met onze bagage de trein in te stappen.

Aankomst op Texel

Eenmaal in het huisje van mijn oom aangekomen konden wij niet wachten om ‘s middags lekker op het strand te gaan vliegeren.  Maar eerst moesten wij boodschappen doen voor ontbijt en lunch. Mijn oom had ons gevraagd om de voorraad kast bij te vullen. Doordat het geen lekker weer was en wij ons niet met de boodschappen nat wouden laten regenen gingen wij opzoek naar een taxi op Texel. Waar in Enschede taxi053 onze favoriete en vaste taxi is, moesten we op Texel even wat onderzoek doen. Uiteindelijk kwamen wij uit bij TXCAB. We belden de taxi en hij kwam ons netjes voor de deur op afgesproken tijdstip ophalen. In de taxi hadden wij vriendelijk contact met de taxichauffeur en konden wij met de chauffeur afspreken dat hij ons na 1 uur weer kwam ophalen. Toen wij buiten kwamen met alle boodschappen hielp de chauffeur ons netjes met het inpakken van de boodschappen in zijn taxi auto

Slecht weer

De volgende dag was het windkracht 9 en dat is voor ons te hard. Met deze windsnelheden kunnen wij de vliegers niet onder controle houden. Mijn vriendin wou in plaats van vliegeren graag winkelen en daarom gingen wij de volgende dag samen naar de Koog. We moesten zo ongeveer 10 kilometer fietsen vanaf het huisje naar het dorp en dit vonden wij met de wind veel te ver. Daarom belden wij TXCAB weer, het taxibedrijf wat ons gister zo fijn had geholpen. Deze bracht ons netjes naar de Koog en bracht ons ‘s avonds na heerlijk te hebben gegeten bij een restaurant weer netjes thuis.

De terug rit

Op zondag avond gingen wij terug naar Enschede en op centraal station stond onze favoriete taxi053 weer op ons te wachten. Mijn vriendin zei ’s avonds nog gekscherend dat de we meer in de Taxi hadden gezeten dan dat we gevliegerd hadden. Maar al met al hebben wij een heerlijk weekend gehad in Texel.

 

favicon taxi appje
Redactie Taxi-appje.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.