Tips geven aan onze klanten vinden we erg leuk. Mede daardoor bevelen we een bezoekje aan Giethoorn aan u aan. Giethoorn is super leuk om te bezoeken. Bent u nog nooit in Giethoorn geweest en heeft u geen idee wat Giethoorn is? Giethoorn is een waterstreekdorp in Overijssel, het ligt in de gemeente Steenwijkerland, tussen Meppel en Steenwijk. In Giethoorn kunt u geweldige dingen beleven.

Iets wat erg leuk is om te doen in Giethoorn is het boeken van een vaartocht. U kunt verschillende vaartochten boeken. Wij adviseren een vaartocht door het dorp en Nationaal Park Weerriben Wieden. Dat is echt fantastisch.

Fiets huren 

Bent u geen water fanatiekeling? U kunt in Giethoorn een fiets huren, mocht u dat leuk vinden natuurlijk. Per fiets kunt u het gebied prachtig ontdekken. Er zijn voldoende fietsroutes beschikbaar die u kunt afleggen.

In Giethoorn barst het van de leuke activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Zo kunt u in Giethoorn bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus, Gloria Maris Schelpengalerie en museum ‘Het Gildenhuys’. Deze drie musea zijn ontzettend leuk om eens te bezichtigen.

Mooie trekpleister

Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is ook een mooie trekpleister. Dit is een nationaal park, dat ook nog eens het grootste laagveenmoeras is, in Noordwest-Europa. In dit park kunt u geweldige wandelingen maken.

Prachtige heuvel

Zin om een heuvel te beklimmen. In Giethoorn vind je de een prachtige heuvel, genaamd de Woldberg. Deze heuvel ligt in Steenwijkerland in Giethoorn en is 26 meter hoog. Deze heuvel stamt nog uit de voorlaatste ijstijd.

Nederlandse klederdracht 

Klederdracht hoort bij Nederland. En hoe leuk is het om in traditionele klederdracht op de foto te gaan? Erg leuk vinden wij in ieder geval. U kunt alleen of als stel in klederdracht op de foto. Maar als u met het hele gezin, de familie of vriendengroep op de foto zou willen, is het ook mogelijk. Bij die momenten wordt er zoals u zich ongetwijfeld kunt voorstellen, een hoop gelachen.